Utorak, 26 rujna, 2023

Banke ukidaju mjere donesene uslijed korone.

Nema više zamrzavanja duga.

Banke ukidaju mjere – dolazi do promjena aktivnosti koje su banke imale uslijed korona krize.

Od narednog perioda banke više neće zamrzavati dugovanja. Također, novi dozvoljeni minusi za sve građane neće se određivati kao i do sada. Bit će dozvoljeni shodno posljednja tri mjeseca. Svi uvjeti za dozvoljeni minus ovisit će i o statusu zaposlenja kao i do sada. No isto tako uvjeti će biti visina primanja i u rednost otplata što će biti upitno za sve koje je pogodila kriza COVID -19.

Banke dakle ukidaju mjere donešene uslijed pandemije korona virusa i  mjenjaju način poslovanja sa svojim klijentima. Popularne aktivnosti završit će s početkom iduće godine.

Sve ovisi o politici banaka

Što se tiče otplate svih dugovanja odnosno obveza ovisi o banci. Svaka banka svojom politikom može odlučiti o rokovima otplate i dopuštenim prekoračenjima. Stoga su neke promjene u svezi dopuštenih prekoračenja već najavljene za listopad 2020. Ovo se odnosi na sve prekoračenja koja imaju mogućnost obročne otplate.

Banke ukidaju mjere od iduće godine

U slučaju da građane muče smanjena primanja, i tome se doskočilo, javljaju iz banaka. Produljenje roka otplate kredita jedan je od rješenja. Takva radnja uzrokovat će smanjenje mjesečne obveze koju imate shodno vašem kreditu.

Osim toga, otvara se i mogućnost lakše otplate kredita koja je u skladu s novom razinom primanja”, kaže Dario Gabrić iz Erste banke za RTL. Hoće li ovo naići na odobrenje građana, ostaje nam za čekati i vidjeti. Svakako će naići na mnogo oprečnih mišljenja. Bilo kakva potpora pri otplati obveza i kredita biti će jedini uvjet građana.

Jedna od banaka koja kreće s ovim promjenama poslovanja je i Addiko banka. S prvi danima nove poslovne godine kreće se i s izmjenama. “Početkom mjeseca studenoga 2020. godine obavijestit ćemo klijente o novim iznosima prekoračenja po tekućem računu koji će biti na raspolaganju od 1.1.2021.”, poručuju iz Addiko banke.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno