Četvrtak, 8 lipnja, 2023

BAKAR – WALK THROUGH HISTORY osvojio nagradu na ovogodišnjem Interstasu

Turistički film “BAKAR – WALK THROUGH HISTORY“ autora Krešimira Černeke, međunarodni žiri festivala 23. ITF’CRO odlučio je nagraditi posebnim priznanjem.

Na ovogodišnji Interstas pristiglo je 412 turističko-promidžbenih filmova iz 147 zemalja, a nominirano je 178 filmova iz 63 zemlje čak 159 iz inozemstva i 19 iz Hrvatske. Međunarodni žiri festivala – 23. ITF’CRO, nagradio je ukupno 29 autora, filmova, producenata iz 17 zemalja svijeta.

Film autora Krešimira Černeke prikazuje bakarske turističke adute kroz manifestaciju “Šetnja kroz povijest – Bakar na vrhu”. Audio-vizualni materijal traje ukupno tri minute, a isti je napravljen za Turističku zajednicu Grada Bakra, kao promo materijal za domaće i strano turističko tržište.

video: https://www.bakar.hr/

Bakar – izvrsna kulisa za inspiraciju

-Kadrovi šetnje kroz bakarsku povijest snimljeni su na ovogodišnjem Margaretinom letu u Bakru, koje je ove godine doživjelo nešto drugačije, a time i zanimljivije izdanje. Materijal je snimljen tehnikom usporenih snimki, a korišteni su i materijali iz zraka. Bakar je uvijek izvrsna kulisa za inspiraciju i snimanje, u to nema sumnje. U ime cijele ekipe zahvaljujem se Turističkoj zajednici Grada Bakra, odnosno Sonji Jelušić Marić, kao i gradonačelniku Grada Bakra na ukazanom povjerenju. Izgleda da smo svi zajedno kreirali nesvakidašnji materijal i malenom gradiću uz more vratili stari sjaj, kazao je Černeka, dodajući kako je zadovoljstvo tim veće što je konkurencija na poznatom turističkom festivalu bila ogromna. U izradi promo filma pomogli su još Siniša Barčić, kao snimatelj i Fabijan Černeka kao scenarist.

Zlatni Interstas 2020.

Zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, završnica cjelokupne manifestacije s dodjelom međunarodnih turističkih i film/festivalskih nagrada Laureatima 2020, koja se trebala održati 11.-13. studenog 2020, u Gradu Solinu, odgađena je za neki povoljniji termin.

Podsjetimo da je Bakar zablistao na ovogodišnjem Interstasu s čak 3 osvojene nagrade: Posebno priznanje Interstas 2020. dodijeljeno je gradonačelniku Grada Bakra g. Tomislavu Klariću, Zlatni Interstas 2020. za izvrsnost u radu Turističkoj zajednici Grada Bakra te festivalska nagrada Posebno Priznanje 23th ITF’CRO 2020. za turistički promotivni film “BAKAR – WALK THROUGH HISTORY“, redatelja Krešimira Černeke iz produkcijske kuće Creative Media.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno