Srijeda, 4 listopada, 2023

Aviokompanije suspendiraju svoje redovne linije prema Ukrajini

Zbog stanja u Ukrajini brojni su avioprijevoznici odlučili suspendirati svoje redovne operacije prema ovoj državi, uglavnom prema glavnom gradu – Kijevu.

Lufthansa, Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, SAS Scandinavian Airlines, Air France te KLM Dutch Airlines prekinuli su redovne operacije prema Kijevu iz Frankfurta, Munchena, Zuricha, Beča, Pariza i Amsterdama, navodeći kao razlog sigurnosnu situaciju u toj zemlji. Sve aviokompanije u unutarnjim su sigurnosnim procedurama podigle sigurnosnu razinu na “crvenu” što se tiče operacija prema Ukrajini.

Zbog sigurnosnog stanja u toj zemlji, brojne su osiguravajuće kuće obavijestile avioprijevoznike kako polica osiguranja zrakoplova više ne vrijedi za operacije prema Ukrajini, što je očekivan potez u ovakvim situacijama, a nedavno se dogodio i u Afganistanu.

Osim samih letova prema Ukrajini, brojni su avioprijevoznici odlučili zaobilaziti zračni prostor zemlje, također iz sigurnosnih razloga, pa su preleti preko Ukrajine već danima rijetki, piše Croatian Aviation.

Ukrajinski avioprijevoznici i dalje prometuju na domaćim i međunarodnim linijama, pa tako i Windrose Airlines uredno prometuje na redovnoj liniji između Zagreba i Kijeva, dva puta tjedno. S ljetnim redom letenja broj letova prema Hrvatskoj bi se trebao značajno povećati, no to će svakako ovisiti o razvoju situacije u toj zemlji. Također valja napomenuti kako je i irski Ryanair najavio uvođenje redovne linije između Lavova i Zagreba već od kraja ožujka. Ovaj avioprijevoznik, za razliku od većine drugih, još uvijek obavlja redovan promet prema i iz Ukrajine, no realizacija letačkog programa svakako će ovisiti isključivo o razvoju sigurnosne situacije.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno