Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Aviokompanije nastavljaju borbu s korona krizom

“Očekuje se da će potražnja za zračnim prijevozom ostati slaba u nadolazećim zimskim mjesecima zbog globalnog širenja pandemije i povezanih ograničenja putovanja”, navode.

Lufthansa se bori s koronakrizom: Zbog masovnih otkazivanja letova izgubila 1,26 mlrd eura u trećem kvartalu.

Njemački avioprijevoznik Lufthansa objavio je da je u trećem kvartalu poslovao s operativnim gubitkom od 1,26 milijardi eura zbog masovnog otkazivanja letova u pandemiji koronavirusa i troškova kompenzacija putnicima.

U istom razdoblju prošle godine poslovali su s dobiti od 1,3 milijarde eura. Kompanija je ipak u trećem ovogodišnjem tromjesečju uspjela uspostaviti neke letove i smanjila je troškove poslovanja, pa je gubitak manji nego u razdoblju od travnja do lipnja kada je prije kamata i poreza iznosio 1,7 milijardi eura. Operativni gubitak u prvih devet ovogodišnjih mjeseci tako je dosegnuo 4,2 milijarde eura, nasuprot operativnoj dobiti od 1,72 milijarde eura u istom razdoblju lani, pokazalo je poslovno izvješće, objavljeno u utorak. U kompaniji očekuju slabu potražnju i u ostatku godine.

Avio tvrtke i dalje će se boriti s korona krizom

“Očekuje se da će potražnja za zračnim prijevozom ostati slaba u nadolazećim zimskim mjesecima zbog globalnog širenja pandemije i povezanih ograničenja putovanja”, navode.

Tvrde ipak da će se moći nositi s daljnjim problemima povezanim s pandemijom koronavirusa. Zrakoplovne kompanije Lufthansa Grupe, sa sjedištima u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Belgiji, u četvrtom će tromjesečju vjerojatno ponuditi najviše do četvrtine prošlogodišnjih kapaciteta, kažu u tvrtki.

Izvješće je pokazalo da je u trećem kvartalu prilagođeni novčani tok bio negativan, u visini 2,07 milijardi eura, zbog isplate kompenzacija putnicima u visini dvije milijarde eura nakon otkazivanja letova u pandemiji. U grupi naglašavaju da u rezervi još imaju 10,1 milijardu eura, uključujući 6,3 milijardi eura neiskorištenog državnog novca, kojim su im vlade priskočile joj u pomoć kako bi se održala u uvjetima paraliziranog zračnog prometa u pandemiji.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno