Austrian Airlines u prvih 15 dana kolovoza planira koristiti veće tipove zrakoplova prema Hrvatskoj, povećavajući tako dostupan kapacitet na svojim redovnim linijama iz Beča prema Zagrebu, Zadru, Splitu i Dubrovniku, piše croatianaviation.com.

Linija prema Zagrebu – bez promjena

Što se tiče linije Beč – Zagreb – Beč, ovdje ipak nema operativnih promjena. Kompanija će u razdoblju od 02. do 15. kolovoza prometovati 5 puta tjedno između dva grada, od ponedjeljka do petka, koristeći isključivo zrakoplove tipa E195 .

Croatia Airlines će u spomenutom razdoblju nastaviti prometovati na ovoj liniji, također 5 puta tjedno, ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

Austrian u prvih 15 dana kolovoza ima u prodaji 2.400 sjedala između Beča i Zagreba, Croatia Airlines dodatnih 1.520 sjedala.

Linija Austrian Airlinesa između Beča i Zadra, uvedena prošlog ljeta, prometuje svakodnevno. Na njoj su, uz zrakoplove tipa E195, najavljeni i zrakoplovi većeg kapaciteta (A319 i A320), a s obzirom na to da Austrian prema Beču prometuje svakodnevno, u prodaji je i značajno veći broj sjedala u odnosu na liniju prema Zagrebu. Naime, u periodu od 02. do 15. kolovoza Austrian Airlines na ovoj liniji u prodaji ima 3.864 sjedala.

Na istoj liniji prometuje i Lauda, tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom, zrakoplovima tipa A320.

Najveći kapacitet prema Splitu

Splitska je zračna luka, već tradicionalno, najznačajnije odredište Austrian Airlinesa u Hrvatskoj. Između Beča i Splita Austrian nastavlja prometovati svakodnevno, koristeći najveće uskotrupne zrakoplove u svojoj floti (A321), pa je ujedno i broj sjedala značajno veći u odnosu na druge hrvatske zračne luka- čak 5.236 dostupnih sjedala!

Croatia Airlines na liniji između Beča i Splita prometuje četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i subote, nudeći još 1.216 sjedala.

U prvih 15 dana idućeg mjeseca ovaj će avioprijevoznik između Beča i Dubrovnika ponuditi ukupno 4.504 sjedala.