Srijeda, 29 ožujka, 2023

Austrijski avioprijevoznik ipak vraća sezonske linije prema Dalmaciji

Austrian Airlines do kraja travnja obnovit će promet na svojim sezonskim linijama iz Beča prema Splitu i Dubrovniku, prenosi croatianaviation.com. Iako su ove linije prethodnih godina uglavnom kretale s prometom već krajem ožujka, zbog utjecaja pandemije to će se ove godine dogoditi mjesec dana kasnije.

Linija Beč – Dubrovnik – Beč prometovat će od 23. travnja, jednom tjedno, svakog petka, a već s početkom svibnja dodaju se još dva leta tjedno, pa će Austrian prema Dubrovniku prometovati svake srijede, petka i nedjelje.

Linija Beč – Split – Beč najavljena je od 30. travnja, također tri puta tjedno, srijedom, petkom i nedjeljom. Na obje spomenute linije najavljeni su zrakoplovi tipa E195 te zrakoplovi iz A320 obitelji.

Poljski LOT Polish Airlines najavio je obnavljanje redovnog prometa između Varšave i Dubrovnika. Linija bi trebala biti u prometu od 28. travnja. Do druge polovice svibnja najavljena su dva leta tjedno, srijedom i subotom. Na ovoj liniji su najavljeni zrakoplovi tipa E195 koji u floti poljskog nacionalnog prijevoza mogu prevesti do 112 putnika.

Obje spomenute kompanije, Austrian Airlines i LOT Polish Airlines, obnovile su promet prema zagrebačkoj zračnoj luci. Austrian prema Zagrebu trenutno prometuje četiri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak i nedjelja), a na iste dane prema Zagrebu prometuje i poljski LOT.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno