Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Austrijska skijališta otvorena, no strani turisti su nepoželjni

Austrija će pojačati svoje kontrole kako bi strane skijaše odvratila od svojih skijališta koja su otvorena unatoč karanteni, ali su namijenjena samo domaćem stanovništvu.

“Pojačat ćemo kontrole” na granici i na skijalištima, rekao je u utorak ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer obraćajući se novinarima dok se u zemlji ne vidi znatniji pad broja zaraženih koronavirusom.

Nakon Božića Austrija je odlučila uvesti treću karantenu, pa je zatvorila škole, trgovine koje ne prodaju prehrambene proizvode i muzeje.

No za razliku od Francuske i Njemačke, Austrija je odlučila pustiti u rad vučnice ocijenivši da rekreacija na svježem zraku nije toliko opasna za širenje virusa.

Zbog izostanka provjera, stotine stranih turista pohrlile su u austrijska skijališta pod izgovorom da pohađaju tečaj za učitelja skijanja ili traže posao.

Prošlog tjedna je tirolsko selo Sankt Anton am Arlberg javno kritiziralo dolazak dvjestotinjak Britanaca, Danaca i Nijemaca koji su većinom doputovali vlakom iz Zuericha, u Švicarskoj.

Većina ih je zaobišla propis prijavivši mjesto boravišta, rekle su općinske vlasti.

“Kaznili smo sto ljudi za primjer” na tom području, rekao je Nehammer u utorak, dodavši da je policija pretražila 44 apartmana sa stanarima koje su ocijenili sumnjivima.

Austrija, zemlja s 8,9 milijuna stanovnika, prijavila je u utorak 1241 novozaraženog koronavirusom, što je daleko od ciljanih 700 slučajeva na dan.

Vlada je i dalje oprezna, pa iako je od idućeg tjedna najavila popuštanje mjera, hoteli i restorani će ostati zatvoreni.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno