Subota, 1 travnja, 2023

Austrijska aviokompanija obnovit će red letenja prema tri odredišta u Hrvatskoj

Austrian Airlines s prvim danima ljetnog reda letenja ponovno će prometovati prema tri hrvatske zračne luke iz svoje baze u Beču; prema Dubrovniku, Splitu i Zagrebu, izvještava croatianaviation.com.

Glasnogovornica ove poznate aviokompanije potvrdila nam je red letenja za ožujak i travanj, dok broj tjednih letova za ostatak ljetnih mjeseci još nije definiran, kompanija će u sljedeća dva tjedna definirati red letenja za ostatak ljetne sezone o čemu ćemo dodatno i pisati.

S prvim danom ljetnog reda letenja (28.03.) Austrian će obnoviti tri linije prema zagrebačkoj, splitskoj i dubrovačkoj zračnoj luci. Donosimo sam potvrđeni red letenja po linijama.

Četiri puta tjedno prema Zagrebu

Linija Beč – Zagreb – Beč prometovat će od nedjelje, 28.03., četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Na svim letovima najavljeni su zrakoplovi tipa E195 koji kod ovog prijevoznika imaju kapacitet od 120 sjedala. Ukupno će, do kraja travnja, Austrian Airlines ponuditi između Zagreba i Beča 4800 sjedala.

Podsjećamo, Austrian je obustavio promet na ovoj liniji u listopadu 2020. godine zbog niske potražnje te je dva grada povezivao samo u vrijeme oko Božića i Nove godine.

Po četiri leta tjedno i prema Dubrovniku i Splitu

Linija Beč – Dubrovnik – Beč također će krenuti s prometovanjem od 28.03., a u ožujku će još prometovati i u utorak, 30.03.

U prvom tjednu travnja najavljena su dva leta (četvrtak i petak, 01. i 02.04.), u drugom tjednu dostupna su tri leta (dodatno i nedjeljom), a od trećeg tjedna travnja kompanija će imati četiri leta tjedno za Dubrovnik, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

Do kraja travnja Austrian će između Dubrovnika i Beča obaviti 17 povratnih letova, koristeći razne tipove zrakoplova iz svoje flote (DashQ400, Embraer 195, Airbus 319 i Airbus 320), pritom će na većini letova prometovati zrakoplovi tipa A319. Između Dubrovnika i Beča do kraja travnja u ponudi je 4664 sjedala.

Isti broj letova, njih 17, najavljeno je i na liniji Beč – Split – Beč. Kompanija će postupno povećavati broj tjednih operacija, baš kao i u Dubrovniku, s time da će od sredine travnja na tjednoj razini kompanija nuditi četiri leta tjedno, također utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

U odnosu na liniju prema Dubrovniku, prema Splitu će prometovati veći zrakoplovi (uglavnom A320) pa je i broj ponuđenih sjedala između Splita i Beča znatno viši u odnosu na druge dvije linije prema Hrvatskoj. Ukupno je trenutno na tržištu dostupno čak 5.400 sjedala između dva spomenuta grada.

Trenutno je moguće kupiti karte za direktni let prema zadarskoj zračnoj luci od 01. svibnja, no naglašavamo kako Austrian Airlines još nije definirao svoj red letenja upravo za period od svibnja do rujna, pa savjetujemo da pričekate s rezervacijom karata još 10tak dana, kada bi trebao biti potvrđen red letenja i za samu špicu ljetne sezone.

Povratak Austrian Airlinesa važna je vijest za tri spomenute hrvatske zračne luke. Iako se radi o manjem broju letova nego što je to bilo u 2019. godini, s obzirom na trenutnu situaciju Austrian će u predsezoni ponuditi zavidan broj letova prema Hrvatskoj, u navedenom razdoblju od svega mjesec dana ukupno je dostupno više od 15 tisuća sjedala na letovima ove poznate aviokompanije.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno