Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Austrian Airlines reducirao broj letova prema Hrvatskoj

Austrian Airlines smanjuje promet prema Hrvatskoj

Austrijska nacionalna kompanija Austrian Airlines objavila je svoj red letenja za listopad. Kompanija će do sredine listopada prometovati prema tri hrvatske zračne luke; Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Kako nam je potvrđeno iz ove aviokompanije, zbog ograničenja kompanija je odlučila smanjiti broj tjednih letova prema Hrvatskoj te ranije završiti s prometovanjem prema Splitu. Podsjećamo, Austrian je ove ljetne sezone pokrenuo liniju Beč – Zadar koja je bila u prometu do sredine rujna. Pandemiji unatoč, u kompaniji su zadovoljni rezultatima i planiraju nastaviti prometovati i u ljetnoj sezoni 2021. godine.

Red letenja za listopad

Linija Beč – Split u ljetnom redu letenja prometovala je 6 puta tjedno, svakog dana osim utorka. Austrian planirao prometovati na ovoj liniji kroz cijeli listopad, zbog restrikcija i niske potražnje zadnji let bit će ranije nego što je to bilo planirano – 10. listopada. Od 01. do 10. listopada linija Beč – Split prometovat će tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom u popodnevnim satima.

Linija Beč – Dubrovnik također je prometovala 6 puta tjedno u ovoj ljetnoj sezoni. Ista će biti u prometu do samog kraja ljetnog reda letenja – 23. listopada.

  • od 02. do 05. listopada najavljena su četiri leta tjedno, ponedjeljkom, petkom, subotom i nedjeljom,
  • od 11. do 18. listopada najavljena su dva leta tjedno, petkom i nedjeljom,
  • od 19. do 23. listopada najavljena su dva leta tjedno, ponedjeljkom i nedjeljom.

Linija Beč-Zagreb

Austrian najavljuje promjene i na liniji Beč – Zagreb. Ova linija trebala prometovati 6 puta tjedno u rujnu, kompanija je zbog slabe potražnje vrlo često otkazivala određene polaske. Zbog toga je došlo do redukcije u broju tjednih letova na liniji pa će Austrian povezivati Beč i Zagreb četiri puta tjedno u listopadu, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje. Letovi su najavljeni u popodnevnim satima.

Austrian je u ljetnom redu letenja prethodnih godina prometovao prema Splitu i Dubrovniku svakodnevno. Koristio je svoje najveće zrakoplove iz Airbus obitelji (A321), dok je na liniji Beč – Zagreb prometovao i do 3 puta dnevno. Jedina linija koja bi u ovogodišnjem zimskom redu letenja trebala biti u prometu jest upravo Beč – Zagreb. Broj tjednih letova još uvijek nije siguran pa ćemo plan aviokompanije za ovu liniju u zimskim mjesecima objaviti sredinom listopada.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno