Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Australija zatvorena još 3 mjeseca

Ograničenja za posjetitelje iz cijelog svijeta uvedena su u ožujku, a Australcima i onima sa stalnim boravkom također je zabranjeno napuštanje zemlje osim ako im se ne odobri izuzeće.

Australija je objavila da će produljiti zabranu putovanja za još barem tri mjeseca kako bi zaštitila zemlju od širenja koronavirusa-ministar zdravstva Greg Hunt izjavio je u četvrtak kasno navečer.

“AHPPC navodi da situacija s covidom-19 i dalje predstavlja neprihvatljiv rizik za javno zdravlje”, rekao je Hunt. “Produljenje izvanrednog razdoblja je prikladan odgovor na taj rizik.”

Odluka naišla na kritike

Oporbeni zastupnici oštro su reagirali i priopćili da vlada zanemaruje pitanje 23.000 Australaca koji su ostali u inozemstvu. Glasnogovornica laburista za unutarnje poslove Kristina Keneally optužila je u petak premijera da je “ostavio ljude”.

Vlada je u srpnju postavila ograničenje  od 4000 tjednih dolazaka u zemlju i države su počele naplaćivati ljudima obavezan boravak u 14-dnevnoj karanteni u hotelu. U petak će se održati sjednica na kojoj će se konačno odlučiti hoće li se ići prema ublažavanju donesenih mjera.

U Australiji je od posljedica covida-19 umrlo 737 ljudi po podacima objavljenim u petak. Zadnji broj slučajeva zaraženih koji je iznijelo ministarstvo zdravstva bio je 26.049.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno