Srijeda, 29 ožujka, 2023

Atlas Plus, agencija Fortenova Grupe, dobila novog vlasnika

Atlas Plus turistička agencija iz portfelja Fortenova Grupe, ima novog vlasnika.

Prema podacima Sudskog registra, kupac je tvrtka MARTEAR SAVJETOVANJE, osnovana 2018. godine, čiji vlasnik je Marijan Sviličić. On je, inače, nekadašnji član Uprave M san grupe te osnivač nekoilko tvrtki koje se bave kupoprodajom neretnina, saznajte Lider.

Atlas plus d.o.o. prošle godine pokrenuo je opsežan proces optimizacije poslovanja i restrukturiranja, a u okviru kojeg, i u dogovoru sa sindikatima i Radničkim vijećem Atlas plusa i uz poštivanje svih ugovorenih i zakonskih obveza, se proveo i program zbrinjavanja zaposlenih. Programom je bilo obuhvaćeno 132 zaposlenika Atlas plusa, kojima su ispoštovana sva prava i koji su po raskidu ugovora dobili otpremnine.

Također, prošle godine Fortenova grupa i vodeća svjetska integrirana turistička grupacija TUI, jedan od dosadašnjih partera u vlasništvu Karisma Hotels Adriatic (KHA), postigle su dogovor kojim TUI preuzima 33,3 posto udjela Fortenova grupe u toj holding kompaniji koja upravlja Hotelima Koločep, Hotelima Živogošće i tvrtkom Adriasense Zagreb.

Fortenova grupa ima jasnu strategiju fokusiranja na osnovno poslovanje u maloprodaji, prehrani i poljoprivredi i sveukupno manje kompleksnu grupaciju, pa se sukladno tome rješava svih drugih kompanija koje nisu u novom core poslovanju.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno