Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Arena Hopitality više nego zadovoljna. Srpanj i kolovoz premašili očekivanja

Iz Arena Hospitality izvijestili su da je njihovo poslovanje u Hrvatskoj tijekom srpnja i kolovoza premašilo očekivanja Uprave, pri čemu je ukupni nerevidirani prihod u kolovozu bio na razini onog ostvarenog u 2019.

Ta kompanija u objavi na Zagrebačkoj burzi navodi da je poslovanje u Hrvatskoj tijekom srpnja i kolovoza premašilo očekivanja Uprave, pri čemu je ukupni nerevidirani prihod u ta dva mjeseca dosegao približno 90 posto ukupnih prihoda u istom razdoblju u 2019.

Nadalje, istaknuli su da je prihod ostvaren u kolovozu 2021. na razini prihoda ostvarenog u kolovozu 2019.. inače rekordne turističke godine.

 Kako dodaju, taj je rezultat postignut bez uobičajenog postupnog rasta sezonske aktivnosti, u vrijeme kada su pravila o covid putovnicama i testiranju još uvijek na snazi, a određene zemlje iz koje tradicionalno dolaze gosti te grupe zadržavaju ograničenja putovanja za Hrvatsku.

Druga regija u kojoj Grupa posluje, koja se sastoji od operacija u Njemačkoj, Mađarskoj i Srbiji, također je pokazala znakove oporavka, navode, no dodaju da tempo takvog oporavka varira ovisno o tržištu i sporiji je u odnosu na hrvatski segment odmorišnog turizma. 

“Nerevidirani ukupni prihod za tu regiju u srpnju i kolovozu predstavlja 39 posto ukupnih prihoda u istom razdoblju 2019. godine. Međutim, s ponovnim otvaranjem tržišta i nastavkom napretka programa cijepljenja očekujemo nastavak oporavka”, zaključuju iz Arena Hospitality Grupe. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno