Nedjelja, 29 siječnja, 2023

Park prirode Papuk dobio aquapark s termalnom vodom

Turističko mjesto Velika u samom srcu papučkog parka prirode ponovno je jedno od omiljenih slavonskih turističkih odredišta. I to zahvaljujući novootvorenom kompleksu aquaparka s termalnom vodom u koji je uloženo više od četrdeset milijuna kuna. Zamijenio je potpuno devastirane stare bazene koji su zjapili prazni punih sedam godina, prenosi Turizmoteka.hr.

“Iznimno smo sretni zbog otvorenja ovih bazena koji su sedam godina bili prazni, u stagnaciji zbog razno raznih okolnosti, ali ova konačna privatna investicija, stvarno je velika, puno znači za razvoj turizma i jedan je od njegovih pokretača u Parku prirode Papuk”, kazao je direktor TZ-a Zlatni Papuk Tomislav Galić.

Voda u ovim bazenima na svojim je termalnim izvorima i iznosi 28 stupnjeva Celzijevih. Čista je i ljekovita. Da bi se osigurali najviši ekološki standardi – a gostima istodobno pružio maksimum ponude, u njih je uloženo više od četrdeset milijuna kuna.

Posao je dobilo četrdeset mladih ljudi, no slijedi i druga faza radova.

“Planiramo u drugoj fazi izgradnju hotela i u trećoj fazi izgradnju zatvorenih bazena te planiramo otvoriti još šezdeset radnih mjesta, vidjet ćemo koliko još bude potrebe, ali mislim da pričamo o sto i više radnih mjesta”, naglasila je direktorica Aquaparka Shhhuma iz mjesta Velika Nikolina Šutalo.

I to u sljedeće četiri godine. Već najesen kreću s gotovim projektom na natječaje za europsku potporu. Bila bi to oaza sportskog i kongresnog turizma u srcu slavonskog fosilnog vulkana – Papuka koji je ujedno naš jedini geo park pod zaštitom UNESCO-a. Uz planinarske staze do Jankovca su i slap Skakavac, adrenalinski park, Kuća Panonskog mora i još brojni sadržaji koje morate – sami otkriti.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno