Utorak, 26 rujna, 2023

‘Antivakseri’ izravno mogu utjecati na sezonu i gospodarstvo

Dobru školu imali smo ove godine i nekih većih iznenađenja u 2021. teško može biti. Ključna riječ je cjepivo, a planove ćemo konkretizirati u hodu. Činjenica je da se neće sva tržišta i svi kanali normalizirati u istoj mjeri. Zračnom prometu trebat će više vremena, a posljedično će se i turoperatori sporije vraćati. Sjeverni dijelovi naše obale proći će bolje od juga, a bit ćemo jako zadovoljni ako dosegnemo 70 posto prometa iz rekordne 2019., ocijenio je na jučerašnjem online Kongresu hotelijera Tomislav Popović, prvi čovjek Maistre.

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović otkrio je da se razmišlja o kampanji populariziranja cijepljenja. – Znamo, naravno, za tzv. antivaksere, među kojima i su neki političari koji su preboljeli COVID pa su sad protiv cjepiva. Ali, to je jedino rješenje, a oni koji odbijaju cijepljenje mogu izravno utjecati na ishod sezone i gospodarskih kretanja – ističe Božinović.

Direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić ističe da će u svakom scenariju za turizam, u kojem čuči 35 milijardi kuna investicija, dogodine biti ključna epidemiološka situacija. – Kakva je sada neće biti presudno. Važno je kakve ćemo brojke imati od sredine veljače pa nadalje. Iduću sezonu obilježit će last minute, tražit će se kvalitetniji smještaj i zasebni objekti, a, bude li korona pod kontrolom, mogla bi početi već od Uskrsa, u travnju – optimističan je Ostojić.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno