Američke turističke agentice na osmodnevnom studijskom putovanju kroz Hrvatsku

342
25.02.2021. Zagreb - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske turisticke zajednice Kristjan Stanicic predstavili su projekt "Safe stay in Croatia". Oznake će, osim turističkih subjekata, moći koristiti i drugi u lancu putovanja, poput aviokompanija, benzinskih postaja, raznih turistickih sadrzaja, kulturnih i prirodnih atrakcija itd. Protokoli će biti uskladjeni s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ). Ukljucivat ce i naljepnicu s QR kodom koja se moze izloziti na vidljivom mjestu u objektu, a vodit ce i na posebnu internetsku stranicu Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac susrela se danas s direktoricama i vlasnicama osam prestižnih američkih putničkih agencija, koje su došle na osmodnevno studijsko putovanje u Hrvatsku. Sve agencije članice su najpoznatijih svjetskih turističkih udruženja specijaliziranih za luksuzni turizam, a posjet je organizirao RealCroatia DMC i predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u New Yorku.

Studijsko putovanje obuhvaća sedam destinacija, Zagreb, Plitvička jezera, Zadar, Split, Pelješac, Hvar i Dubrovnik, a realizirano je zahvaljujući brojnim partnerima, od avio-kompanija do hotela.

Veliku podršku za ostvarenje ovog putovanja dale su i lokalne turističke zajednice, Grad Zagreb, Ličko-senjska županija, Zadarska županija, Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija te Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija, čija pomoć je bila od velike važnosti.

“Dolazak najviših predstavnika prestižnih američkih putničkih agencija iznimno je važno za promociju Hrvatske na tržištu Sjedinjenih američkih država. S obzirom na otvorenost Hrvatske prema državama trećih zemalja te najave izravnih letova koji će ovo ljeto biti na relaciji SAD – Hrvatska, drago nam je da postoji veliki interes njihovih putničkih agencija kako bi Hrvatsku prikazali i kao zemlju luksuznog turizma. Veseli nas što su prepoznali Hrvatsku kao sigurnu destinaciju i uvjerena sam da će svi dionici koji su uključeni u realizaciju ovog studijskog putovanja pokazati svo bogatstvo prirode, kulture, povijesti i gastronomije koje naša domovina može ponuditi gostima s američkog tržišta”, rekla je ministrica Brnjac, posebno zahvalivši Ini Rodin, direktorici predstavništva HTZ-a u New Yorku, za sav trud uložen u realizaciju ovog studijskog putovanja.

AD

Želiš sve najvažnije vijesti na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj Pregled dana svaki dan u 14.30.

Please wait...

Thank you for sign up!

AD
IZVORMINT.GOV.HR