Petak, 22 rujna, 2023

Ambasadori digitalnih nomada u Hrvatskoj osnovali Udrugu. Hrvatska među prvima u svijetu

Nakon inicijative za uvođenje viza za digitalne nomade koja je urodila plodom, pokrenuta je Udruga digitialnih nomada Hrvatske iza koje stoje poznati ambasadori digitalnih nomada u Hrvatskoj – Jan de Jong iz tvrke Webpower Adria i Tanja J. Polegubic iz Saltwater Workspace.

Zajedno ćemo se ujediniti i služiti digitalnim nomadima u Hrvatskojističe Jan de Jong u objavi o osnivanju udruge na Linkedinu te dodaje “Čini se da će Hrvatska biti ne samo među prvim zemljama na svijetu koja je primila digitalne nomade – već ćemo imati i među najatraktivnijim viznim programima. Promjena zakona u Hrvatskoj u cilju dobrodošlice digitalnim nomadima bio je samo početak velikog i uzbudljivog putovanja. Hrvatska ima priliku pozicionirati se među vodeće svjetske destinacije. Puno je posla pred nama – i u privatnom i u javnom sektoru. To je razlog zašto smo se željeli organizirati u udrugu.” istaknuo je Jan de Jong koji je pokrenuo inicijativu oko pokretanja viza za digitalne nomade.

Kao što znamo, na inicijativu Jan de Jong-a da Hrvatska uvede vize za digitalne nomade, u kolovozu je održan sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem na kojem se razgovarao o zakonskoj regulativi koja bi do kraja ili početkom druge godine trebala omogućiti slobodan ulaz i rad digitalnim nomadima. Održana je i prva međunarodna konferencija za digitalne nomade u Hrvatskoj, točnije Dubrovnik. A sve to je dovelo do činjenice kako je krajem studenog u Hrvatskom saboru izglasan novi Zakon o strancima, prema kojem se reguliraju vize za digitalne nomade.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno