Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Alexander Tauscher njemački novinar snimio reportažu o Istri

Alexander Tauscher njemački novinar emisije Radioreise snimio radijsku reportažu “The best of Istria” 

Njemački novinar Alexander Tauscher čiju radio emisiju Radioreise prati preko milijun i pol njemačkih slušatelja tijekom protekla četiri dana boravio je u Istri i snimao radijsku reportažu “The best of Istria” kojom će svoje slušatelje diljem Njemačke upoznati s najboljim što Istra nudi. Donosi Hrvatska turistička zajednica

Riječ je o putovanju realiziranom u suradnji Hrvatske turističke zajednice, Ispostave HTZ-a u Münchenu i TZ Istarske županije, a povodom Hrvatske kao zemlje partnera na najvećem turističkom sajmu u Bavarskoj, sajmu f.re.e. koji će se održati od 24. do 28. veljače 2021. u Münchenu. Uz zadržavanje vidljivosti Hrvatske kao turističke destinacije na njemačkom tržištu, cilj ovog putovanja je pozicioniranje naše zemlje kao destinacije u kojoj je, uz pridržavanje svih propisanih mjera i preporuka, moguće sigurno odvijanje turizma.

Novinar je posjetio Brijune, Pulu, Vodnjan, Rovinj, Poreč

Alexanderu Tauscheru ovo je jedanaesti posjet Hrvatskoj od čega je osam puta bio u Istri. Ovog je puta posjetio Nacionalni park Brijune, Pulu, Vodnjan, središnju Istru, Rovinj i Poreč Najviše su ga se dojmili Brijuni zbog iznimne prirode, tišine i specifične klime, dok od ostalih gradova u Hrvatskoj rado pamti ljepote Trogira i Makarske. 

Tauscher radi emisiju za radio BR – nacionalnu radio postaju koja svoje stanice ima diljem Njemačke, a najviše u regijama Bavarska, Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, Saarland, Berlin i Schleswig-Holstein. Ukupno broje više od 1,5 milijuna tjednih slušatelja, a njegove reportaže s intervjuima traju oko 53 minute te se emitiraju diljem cijele Njemačke.

Ovaj njemački novinar predviđa kako će tijekom iduće godine Nijemci putovati, a najpopularnije destinacije bit će domaće njemačke, a potom i inozemne destinacije koje su im lako dostupne cestovnim pravcima. U tom kontekstu dobru poziciju ima i Hrvatska što je potvrdilo i nedavno istraživanje njemačkog autokluba ADAC prema kojem su, po broju upita njihovih članova, Njemačka i Hrvatska apsolutni pobjednici ove turističke sezone, dok su u kategoriji regija po prvi put najpopularnije i vodeće dvije hrvatske regije, Istra i Dalmacija. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!


 

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno