Utorak, 26 rujna, 2023

Akcija u NP Krka: promo cijena od 50 kuna

Akcija promo ulaznica svake subote i nedjelje u listopadu u NP Krka.

Akcija Vikend u prirodi Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ za svrhu ima pridruživanje programu Tjedan odmora vrijedan. Individualni posjetitelji mogu posjetiti NP po cijeni ulaznice od 50 kn za odrasle i djecu od sedam do osamnaest godina.

To organiziraju Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica. Cilj programa je poticanje građana RH na upoznavanje i posjećivanje različitih dijelova zemlje uz povoljnije cijene za brojne turističke proizvode. Od smještaja, prijevoza i razgledanja znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljajaa.

„Nacionalni park ‘Krka’ ove je godine najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj. Veliki udio u tim brojkama dali su upravo domaći zaljubljenici u prirodu. ”Ovo je način da se taj pozitivan trend nastavi“, kazala je ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park „Krka“ Nella Slavica. Dodala je: „Naši ljudi naši su najbolji glasnogovornici i zato im želimo biti pristupačni.” Tako će upoznavajući svoj zavičaj pomogli u njegovoj zaštiti i očuvanju.“

Izmjena godišnjih doba najprimjetnija je u prirodi.

U Nacionalnom parku „Krka“ svako je posebno, ali u jesen Krka ipak odijeva svoje najljepše ruho. Rijeka se nahrani kišama, a vjetar porazbaca lišće po stazama. Pravi je to ugođaj za šetnju poučno-pješačkim stazama ili vožnju biciklističkim rutama. Staze vode kroz očaravajuće krajolike očuvane prirode s kojih se pruža zadivljujući pogled na rijeku i njezine slapove. Raznovrsna vegetacija i geomorfološki oblici stijena opremljeni su edukativnim tablama s informacijama o živom svijetu. Također staze su prepune kulturnim i povijesnim znamenitostima toga područja. Iskoristite ovu akciju i detaljnije se upoznajte sa svim onim što Nacionalni park „Krka“ jest i postanite njegovi glasnogovornici u zajednici, dijeleći znanje i vrijednost očuvanja okoliša.

Od 1. do 15. listopada Nacionalni park „Krka“ otvoren je za posjetitelje od 8 do 18h. Od 16. do 31. listopada od 9 do 17 sati..

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno