Utorak, 21 ožujka, 2023

AirBnB upute za privatne iznajmljivače. Nove mjere za zaštitu od COVID-19

Airbnb objavio je novo izdanje svojeg priručnik za čišćenje za svoje domaćine, a nove mjere za sigurnost i zaštitu u Airbnbovoj zajednici počele su se primjenjivati od 12. listopada.

Također, domaćini koji nude smještaj moraju se do 20. studenog obvezati na provedbu mjera za čistoću od pet koraka. Predstavljamo nove standarde za goste i govorimo o tome što sve podrazumijeva kvalitetno ugošćivanje kako bismo osigurali da svi domaćini djeluju u skladu s očekivanjima zajednice, navodi Catherine Powell, voditeljica Airbnbovog Odjela za ugošćivanje.

Početkom godine iz Airbnb uveli su zabranu organiziranja zabava na globalnoj razini., a kako ističu suspendirali su ili uklonili otprilike 100 000 korisničkih profila onih gostiju koji su kršili naša pravila ili nisu poštivali naše standarde.

Od lipnja domaćini gotovo milijun i pol smještaja obvezali su se na provedbu posebnih mjera za čistoću.

Postupak obuhvaća sljedeće korake: 

  1. priprema i prozračivanje prostora
  2. čišćenje svake prostorije
  3. dezinficiranje površina
  4. provjera svake prostorije
  5. završne radnje

Tako od 12. listopada vrijedi sljedeće pravila:

  • Domaćini koji nude smještaj** moraju se do 20. studenog obvezati na provedbu mjera za čistoću od pet koraka.
  • Svi gosti i domaćini moraju prilikom susreta uživo nositi masku i održavati fizički razmak

“Od sljedećeg tjedna domaćini koji nude smještaj u svojoj će aplikaciji ili na kontrolnoj ploči vidjeti obavijest o posebnim mjerama za čistoću od pet koraka i stranicu na kojoj će moći potvrditi da će se pridržavati mjera za sigurnost i zaštitu zbog pandemije bolesti COVID-19. Ako ne pristanete na te uvjete do 20. studenog 2020., mogli biste dobiti upozorenje te bi vaš korisnički račun mogao biti suspendiran, a u nekim slučajevima i uklonjen s Airbnba”, naglašavaju iz Airbnb-a.

Airbnb: Vodič s detaljnim uputama o Airbnbovim posebnim mjerama za čistoću. Također, iz Airbnb sastavili su poseban priručnik za i hotele.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno