Utorak, 21 ožujka, 2023

Airbnb novim pravilima ide na ruku kvalitetnoj smještajnoj ponudi

Prijedlog Airbnb-a bi otključao prednosti gostovanja za milijune građana EU-a i pomogao u rješavanju izazova povezanih s špekulantima nekretninama i prekomjernim turizmom.

Airbnb je predložio i obvezao se da će podržati vlasti dok provode nova odgovorna i usklađena pravila EU-a koja postaju stroga prema špekulantima nekretninama, dok svakodnevnim Europljanima olakšava doček gostiju u svojim domovima. Pružajući rješenje za zastarjela i rascjepkana pravila koja se uvelike razlikuju u cijelom bloku, Airbnb-ov prijedlog bi otključao prednosti hostinga za milijune građana EU-a i pomogao u rješavanju izazova povezanih sa špekulantima nekretninama i prekomjernim turizmom.

Airbnb prijedlozi za nova pravila EU-a navedene su u The Host EU Akcijskiom planu , koji je tvrtka danas izradila kao odgovor na EU Commission’s short-term rental initiative consultation, piše Turizmoteka. Airbnb je ranije pozivao Komisiju EU da pokrene svoje konzultacije paralelno s tekućim radom na Zakonu o digitalnim uslugama i da vladama da alate koji su im potrebni za učinkovito reguliranje kratkoročnih najma.

Najava dolazi dok novi podaci ističu tri trenda u EU-u o prednostima koje Airbnb putovanja generiraju za redovite Europljane, a za koje tvrtka vjeruje da će ostati ovdje:

Airbnb EU zajednica pretežno su svakodnevni („jednaki”) domaćini. EU je dom za 1,34 milijuna hostova — više od bilo koje druge regije na svijetu — a 1 milijun od tih domaćina iznajmljuje samo jedan unos.
Popularnost Airbnb-a u Europi i dalje raste. U cijeloj Europi i otkako je Airbnb počeo, domaćini na Airbnbu primili su više gostiju od bilo koje druge regije na svijetu, a profil gostiju koji borave s EU Hostsom europskiji je nego u bilo kojem trenutku u povijesti.

Airbnb pomaže Europljanima da imaju koristi od putovanja u svojim zajednicama na neusporedivim razmjerima. Dok je turistička aktivnost cijele industrije diljem EU-a pala tijekom pandemije, pozitivni učinci putovanja Airbnb-om u EU-u su porasli. Broj poslova u EU-u podržanih putovanjem na platformi povećao se na 5,1 posao na 1000 gostiju u 2020. s 4,7 na 1000 gostiju u 2019., potaknut povećanom potrošnjom gostiju i duljim boravcima na Airbnb*.

Airbnbov ‘EU Host Action Plan’ u cijelosti možete pročitati ovdje .

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno