Nedjelja, 24 rujna, 2023

Air Serbia – samo jedan let prema RH

Air Serbia, Srbijanski nacionalni avioprijevoznik objavio je svoj red letenja za listopad ove godine. S prometovanjem prestaju dvije linije – prema Dubrovniku i Splitu.

Air Serbia ovog je ljeta prometovala prema Splitu, Dubrovniku i Zagrebu. Zbog utjecaja pandemije ukinute su linije iz Beograda prema Puli, Rijeci i Zadru. Kompanija je, u normalnim okolnostima, prometovala prema jadranskim zračnim lukama do kraja ljetnog reda letenja. Ove godine se to ipak neće dogoditi. Air Serbia će do kraja rujna prestati prometovati prema Dubrovniku. Početkom listopada ukinut će se i linija prema Splitu.

Beograd – Dubrovnik

Ova je 24.9.2020. je sletjela u Dubrovnik po posljednji put ove sezone. Na zadnjem letu zrakoplov je bio tipa B737-300 (kapacitet od 144 sjedala). Time Air Serbia zaključuje operacije na liniji Beograd – Dubrovnik za ovu ljetnu sezonu.

Beograd – Split

Na liniji Beograd – Split zadnji je let najavljen za nedjelju, 04. listopada. Dostupan je i jedan let prije navedenog datuma, u petak, 02. listopada. Ova je linija u prošlogodišnjem ljetnom redu letenja prometovala kroz cijeli listopad. Zbog utjecaja pandemije odnosno smanjene potražnje kompanija ju je odlučila ukinuti ranije od planiranog.

Beograd – Zagreb

Jedina linija Air Serbie koja ostaje u prometu u zimskom redu letenja prema Hrvatskoj jest linija između Beograda i Zagreba. Na ovoj liniji bilo i po 10 letova tjedno. Za listopad ove godine Air Serbia planira 3 tjedna leta, svakog ponedjeljka, petka i nedjelje u večernjim satima. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa ATR72 kapaciteta 70 sjedala.

Air Serbia je vrlo često otkazivala određene polaske na linijama prema Hrvatskoj. U ovogodišnjem ljetnom redu letenja pa tek preostaje za vidjeti hoće li se tri tjedna leta prema Zagrebu odvijati prema trenutnim najavama.

Air Serbia se smatra nasljednicom JAT-a osnovanog 1927. u Kraljevini Jugoslaviji koji se tada zvao Aeroput. Trenutno opslužuje 63 odredišta na Mediteranu, u Europi, na Bliskom istoku, u Sjevernoj Americi i Africi. Od listopada 2013. JAT prestaje postojati te Republika Srbija potpisujući ugovor s Ettihad Airaways-om iz Abu Dhabija dobiva novu avio kompaniju.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno