Srijeda, 4 listopada, 2023

Air Canada kupuje Air Transat po 4 puta nižoj cijeni. Dogovoreni iznos je približno 190 milijuna USD

Air Canada zaključila je ugovor o sniženju cijena za kupnju Air Transata. Prijevoznik će sada steći sve dionice manjeg zrakoplovnog prijevoznika po cijeni od 5 USD, a dioničarima će se isplatiti u gotovini ili dionicama Air Canada po fiksnom omjeru razmjene od 0,2862 za svaku dionicu Transata.

Vrijednost transakcije iznosi približno 190 milijuna USD.

Međutim, to je mnogo manje od prvotno dogovorene ponude koju su dioničari Transata odobrili prije više od godinu dana. Izmijenjena transakcija odražava neviđeni utjecaj Covid-19 na globalnu industriju zračnog prometa, koja je pretrpjela ozbiljan pad zračnog prometa od početnog sporazuma.

Transakcija i dalje podliježe odobrenju dioničara, odobrenju suda i odobrenju burze u Torontu, kao i određenim drugim uvjetima. Potrebno je dovršiti i regulatorna odobrenja, uključujući tekući postupak regulatornih tijela u Kanadi i Europskoj uniji.

Ako se takva odobrenja dobiju i ispune uvjeti, očekuje se da će transakcija biti završena krajem siječnja ili početkom veljače.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

https://turizam24.com/na-najatraktivnijem-dijelu-obale-grade-mali-grad

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno