Utorak, 26 rujna, 2023

Air Baltic najavio letove prema Splitu i Dubrovniku u postsezoni

IZVOR: croatianaviation.com

Svoj posljednji let iz Rige prema Splitu kompanija je obavila još 12. kolovoza te je sve letove iza spomenutog datuma otkazala za ovu sezonu.

Air Baltic je jučer objavila kako će od ovog tjedna nuditi letove prema čak 37 destinacija u Europi, uključujući Dubrovnik i Split. Sudeći prema novom redu letenja, AirBaltic će prometovati iz Latvije na liniji Riga – Split od ovog petka, 18. rujna, jednom tjedno do kraja mjeseca.

Direktni letovi na ovoj liniji najavljeni su čak i u listopadu, također petkom, sve do 23. listopada, kada bi ova linija trebala prestati prometovati za ovu godinu.

Isto vrijedi i za liniju Riga – Dubrovnik. Posljednji let kompanija je obavila još 20. kolovoza, te je sve letove nakon tog datuma otkazala. No jučer je, 14. rujna, ponovno uspostavljena veza između ove dvije zračne luke. Letovi bi u postsezoni trebali prometovati jednom tjedno, svakog ponedjeljka, do 19. listopada ove godine.

Linija Riga – Rijeka nije u prometu, dok je linija Vilnius – Dubrovnik uredno prometovala cijelo ovo vrijeme. Posljednji let na ovoj liniji najavljen je za 25. rujan. Nadamo se da Air Baltic neće otkazivati letove u postsezoni prema Splitu i Dubrovniku, kao što je to bio slučaj krajem kolovoza odnosno početkom rujna.

Aviokompanije nisu imale puno dobrih vijesti za hrvatske zračne luke u zadnje vrijeme. Čak je i Croatia Airlines napravila izmjene u redu letenja i otkazala određene letove u razdoblju od 21. 09. do kraja mjeseca. Osim Baltika dobre vjesti stižu samo iz Portugala gdje je planirano obnavljanje linije Lisabon-Zagreb.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno