Nedjelja, 24 rujna, 2023

Agron Beriša na čelu Liburnia Riviera Hoteli d.d. Najavljeno 100 milijuna eura investicija

Jedna od najvećih hotelskih kompanija u Hrvatskoj, opatijska Liburnia Riviera Hoteli d.d., od 13. studenoga 2020. godine ima novog predsjednika Uprave. Na tu poziciju dolazi Agron Beriša, a dosadašnji predsjednik Uprave Heimo Hirn karijeru nastavlja kao samostalni poduzetnik.

‘Agron Beriša je uspješan i cijenjen profesionalac u poslovnom svijetu s višegodišnjim iskustvom u hotelijerstvu. Riječ je o jednom od čelnih ljudi austrijskog Falkensteinera, čije imenovanje pozdravlja i Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije jer je, kako ističu, Beriša izuzetno stručna osoba s velikim iskustvom u turizmu. Kako je Falkensteiner početkom ove godine postao i jedini dioničar Hotela Punat u Puntu, ovaj je iskusni turistički menadžer postao i predsjednik Nadzornog odbora puntarske turističke tvrtke.

Partner u jednoj od najpoznatijih hrvatskih konzultantskih tvrtki za turizam

Ove godine je, ujedno, postao i jedan od partnera u jednoj od najpoznatijih hrvatskih konzultantskih tvrtki za turizam, zagrebačkom Horwath Consultingu. Svojim znanjem i iskustvom značajno će doprinijeti unapređenju poslovanja Liburnia Riviera Hotela, utjecati na rast i razvoj tvrtke u operativnom i financijskom segmentu poslovanja’, priopćeno je te se zaključuje:

‘Odluka o imenovanju novog predsjednika Uprave Liburnia Riviera Hotela donesena je na sjednici Nadzornog odbora 13. studenog 2020. Liburnia Riviera Hoteli zahvalila je na dosadašnjoj suradnji i doprinosu Hirnu i izrazila dobrodošlicu Beriši kojem želi puno uspjeha u budućem radu kako bi sa svojim timom bio što uspješniji.’

LRH-u na čelu treba netko s dugogodišnjim iskustvom

Sasvim sigurno je da LRH-u na čelu treba netko s dugogodišnjim iskustvom vođenja velike turističke kompanije s obzirom na to da je dolaskom novog vlasnika, njemačkog proizvođača megajahti Lurssen, najavljen velik investicijski ciklus vrijedan oko sto milijuna eura.

Kakva će biti daljnja strategija razvoja, zasad je još nepoznanica iako je na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Opatije rečeno kako se uskoro očekuje prezentacija Strategije razvoja LRH-a, kompanije u kojoj Nova Liburnija, odnosno četiri liburnijske jedinice lokalne samouprave i dalje imaju kontrolni paket od 25 posto plus jednu dionicu.

Novi predsjednik Uprave na čelo LRH-a dolazi u godini kada je poslovanje obilježila koronakriza pa je tako tvrtka do kraja rujna ostvarila je 77 posto noćenja manje nego lani. Samim time od siječnja do rujna poslovni prihodi pali su za 68 posto. Isto tako, dobar dio kadrova je s vremenom otišao, u posljednje vrijeme velik dio njih u crikvenički Jadran. A promjene su se dogodile i u menadžmentu pa je tako dio menadžmenta zamijenjen novim, stručnim ljudima.

U Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD) pozdravljaju promjene na čelu LRH-a.

– Nema sumnje da se radi o izuzetno stručnoj i obrazovanoj osobi koja ima jako puno iskustva u turističkom sektoru. Mi očekujemo da to dugogodišnje iskustvo u vođenju turističkih kompanija primijeni na LRH te da tvrtka postane lider na Kvarneru, ako ne i šire.

Iako je, mnogi će reći, nakon iskustva s prethodnim vlasnicima i upravama, teško vjerovati da će se nešto nabolje promijeniti preko noći, čini se da bi se novim promjenama stvari više od godine dana nakon dolaska novog vlasnika konačno trebale posložiti i tvrtka trebala krenuti u pravom smjeru.

A možda se i realiziraju priče oko hotela na Kantridi, malog aerodroma na Grobniku, Opatiji kao ponovno svjetski poznatoj mondenoj destinaciji…

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno