Subota, 1 travnja, 2023

AGGRArizam: Doznajte sve o projeku CUHaCHA i očuvanju kulinarske baštine

Tradicionalna hrana je tisućama godina igrala glavnu ulogu u tradiciji i folkloru zemalja programskog područja (Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina), predstavljajući osnovni dio njihove kulturne baštine.

Hrana i kultura su od posebne važnosti na ovom području gdje su tradicija, kulturna baština, gastronomija i ugostiteljstvo neraskidivo isprepleteni.

Lokalna kuhinja i lokalni proizvodi mogu potaknuti inovacije i promociju te u konačnici osigurati razvoj na regionalnoj i globalnoj razini. Iznad svega, mogu još više poboljšati turističku ponudu.

Upravo zbog toga AGRRA provodi projekt “CUHaCHA” koji za cilj ima ojačati i očuvati identitet zajedničke kulinarske baštine programskog područja i pridonijeti razvoju turizma.

U razgovoru s Anom Zubčić, voditeljicom projekta i Martom Glavić, projektnom asistenticom, doznali smo više o ovom projektu, njegovim vrijednostima, značenjima za naš kraj, ali i samo poboljšanje turističke ponude kroz kulinarsku baštinu.

AGRRArizam je na programu svaki drugi petak premijerno u 11:15, a reprizno svaki petak između dvije premijere u 11:15.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno