Petak, 3 veljače, 2023

Agenti luksuznog turizma obilaze Istru u organizaciji RealCroatia

Započeo je devetodnevni FAM (Familiarization Trip – put upoznavanja lokacije), radni boravak agentica sjevernoameričkih putničkih agencija specijaliziranih za luksuzni turizam. Radi se o drugom takvom posjetu koji je u 2021. godini organizirala RealCroatia

Agentice će u se upoznati s turističkom ponudom Istre, koja je za razliku od Dalmacije još uvijek neistražena i prilično nepoznata destinacija sjevernoameričkim turistima. Uz Zagreb i Plitvice, prezentirat će im se ponuda u Opatiji, Lovranu, Motovunu, Grožnjanu, Buzetu, Rovinju, Puli, Savudriji, Brijunima, a u povratku i Gorski Kotar.

Pascal Lee, konzultantica za luksuzni turizam iz agencije West Rock Travel Working kaže da želi vidjeti Hrvatsku iz lokalne perspektive.

”Nekoliko mojih klijenata, iskusnih svjetskih putnika, nedavno se vratilo s odličnih putovanja u Hrvatskoj. Odlučila sam da moram i sama otkriti u čemu je tajna ove predivne zemlje”, kazala je. 

” Ohrabreni smo odličnim povratnim informacijama i rezultatima travanjskog FAM putovanja”, kaže direktorica RealCroatia Petra Gracin. ” Sjeverna Amerika je tržište bolje platežne moći od tipičnih gostiju iz zapadne Europe koji posjećuju Istru i Dalmaciju. Prosječna potrošnja po putniku nerijetko iznosi preko 5000 dolara. Zainteresirani su za usluge koje su tipične za predsezonu i postsezonu – prirodne i kulturne atrakcije, upoznavanje lokalne gastronomije i načina života. Odreda su to individualci ili manje grupe a zanima ih sigurno putovanje i dostupnost te aktivnosti na otvorenom.”

– Radimo s lokalnim dobavljačima koji poseban naglasak stavljaju na doživljaj. Radi se o trendu turizma temeljenom na održivosti, fokusiranom na doživljaj u kojem se gost dubinski upoznaje s mjestom koje posjećuje, kaže Marija Mance, specijalist za kreiranje itinerera, koja će gošćama iz Amerike pokazivati destinacije i ponudu. 

Američki turisti su prema dostupnim podacima Instituta za turizam najveći turistički potrošači per capita u Hrvatskoj. Uz to, čak 83 posto njih tvrdi da će preporučiti dolazak u Hrvatsku svojim prijateljima po čemu su također vodeći, piše Večernji list. Usporedbe radi, to je za 13 postotnih bodova više nego u slučaju Njemačke i čak 23 postotna boda više nego u slučaju talijanskih gostiju. Očekuje se da će nagodinu Hrvatsku posjetiti oko 400.000 sjevernoameričkih gostiju te da će ostvariti preko 1,2 milijuna noćenja. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno