Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Advent u Zagrebu trebao bi započeti danas.Jesu li nove mjere Zagrepčanima ukrale Božić?

Na pitanje novinara prilikom predstavljanja mjera u četvrtak, potpredsjednik Vlade Davor Božinović rekao je da su zabranjene sve sajamske aktivnosti, uključujući i advente.  

Nove epidemiološke mjere koje stupaju na snagu u ponoć neće omesti odvijanje zagrebačkog Adventa, koji počinje upravo sutra, potvrdili su nam iz Turističke zajednica Grada Zagreba.

Prije samo dva dana TZ Grada Zagreba predstavio je program Adventa koji počinje u subotu, 28. studenog, tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće, a do 1. siječnja u planu je održavanje devet glazbenih festivala s 95 koncerata na kojima će nastupiti Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar i drugi vrhunski i mladi hrvatski glazbenici.

U program Adventa uključeni su i HNK Zagreb te KD Vatroslav Lisinski, kao i pojedini zagrebački muzeji. Kao i prijašnjih godina TZGZ surađuje s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom i HŽ Putničkim prijevozom, osiguravši posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu.

“Komunciramo s medijima konstanto za dijelove Adventa za koje TZGZ ove godine nadležna. Naime, TZGZ ove godine prigodno uređuje 3 lokacije u Donjem gradu i 4 u Gornjem gradu te one nisu zamišljene na način da bismo imali zadržavanje posjetitelja, već su protočne, namijenjene šetnji, fotografiranju, bez mogućnosti konzumacije hrane i pića. Lokacije će biti osvijetljene, kad se smrači bez svečanih otvaranja”, pojasnili su iz TZ-a. Radi se o tri lokacije u Donjem gradu – Trg kralja Tomislava, park Zrinjevac i Trg Republike Hrvatske, te četiri lokacije na Gornjem gradu – plato Gradec, park Bele IV. te Strossmayerovo šetalište istok i zapad.

Iz  TZ-a i dalje napominju da su pojedini programi podložni promjenama ili otkazivanju, sukladno odluci pojedinog organizatora/nositelja projekta te svim epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi u trenutku održavanja događaja/izvršavanja projekta. Stoga mole sve zainteresirane da se dodatno informiraju na www.adventzagreb.hr te na ostalim dostupnim platformama gdje na dnevnoj bazi ažuriraju informacije.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno