Utorak, 21 ožujka, 2023

Advent u Zagrebu će se održati. Kako? To se još ne zna.

Advent u Zagrebu je tradicionalna predblagdanska manifestacija koja se održava na više lokacija u središtu Zagreba s bogatim kulturno-zabavnim programom. Počinje krajem studenoga i traje do kraja prosinca. Advent u Zagrebu počinje tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, kod Manduševca. U ulicama oko Trga bana Josipa Jelačića održava se tradicionalni Božićni sajam. Prigodne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire, nude obrtnici, likovni umjetnici i proizvođači tradicionalnih hrvatskih proizvoda

Advent organizira Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada. Evo što su oni rekli u svezi ovogodišnje organizacije Adventa u Zagrebu.

Advent će se održati

Potvrđeno nam je kako će se Advent u Zagrebu održati i ove godine. “Ovim putem vas obavještavamo kako je i ove godine u planu održavanje manifestacije Advent u Zagrebu”, odgovorili su iz Službe za informiranje.

A što se tiče posebnih mjera vezanih za epidemiološku situaciju, još ne mogu govoriti. No potvrdili su da će se sve preporuke nadležnih uzeti u obzir. Zbog pandemije koronavirusa su odgođeni brojni događaji diljem svijeta, ali i u Hrvatskoj. Ostaje da vidimo kakva će situacija s brojem oboljelih biti u svijetu, Europi i Hrvatskoj u zimskim mjesecima. 

Potvrdila i Turistička zajednica

Turistička zajednica Grada također je potvrdila organizaciju Adventa.

“S obzirom na to da su se zbog pandemije, ali i posljedica potresa u Zagrebu, uvjeti i mogućnosti održavanja pojedinih manifestacija značajno promijenili, trenutno razvijamo moguće scenarije. Potrebno je prvenstveno voditi računa o zdravstvenom i sigurnosnom aspektu, a potom o svim drugim stvarima koji čine pojedinu manifestaciju te smo u tom smislu u kontaktu s nadležnim tijelima Grada Zagreba te Nacionalnim i Gradskim stožerom civilne zaštite”, rekli su.

Advent u Zagrebu je prema izboru glasača portala “European Best Destinations” po tri puta za redom proglašen najboljom destinacijom za božićne blagdane u Europi 2016., 2017. i 2018. godine.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno