Utorak, 31 siječnja, 2023

ADAC objavio brošuru o Hrvatskoj

Najveći njemački i europski automobilski klub ADAC, koji broji 22 milijuna članova, objavio je brošuru pod nazivom „Kroatien: ein Land zum Verlieben“ („Hrvatska: zemlja za zaljubiti se“), koja je u potpunosti posvećena Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji, izvijestila je Nera Miličić, voditeljica Ispostave HTZ-a u Münchenu. 

„ADAC za Nijemce predstavlja najvažniji izvor informacija kada govorimo o putovanjima u inozemstvo, što je posebice važno ako znamo da preko 70 posto gostiju iz Njemačke u pandemijskim godinama svoja putovanja realizira osobnim automobilom. U tom je kontekstu naša suradnja sa ADAC-om od velike važnosti jer na taj način našim gostima pružamo točne informacije o uvjetima i planiranju putovanja, a dodatno imamo i potporu jedne od najutjecajnijih njemačkih institucija koja uživa veliko povjerenje svojih građana i naših najbrojnijih gostiju”, poručila je Miličić, nadodavši kako se Hrvatska u brošuri prikazuje kao destinacija bogate raznolikosti i nezaboravnih doživljaja.

Od hrvatskih regija u brošuri je istaknuta Istra kao hrvatski pitoreskni poluotok, koji se ističe po srednjovjekovnim gradovima i mjestima, prekrasnim plažama, venecijanskom naslijeđu, rimskim relikvijama i brojnim uvalama. Za Kvarner se navodi da je riječ o regiji koja se ističe po prekrasnoj obali i otocima, od kojih su istaknuti Krk, Rab, Cres i Lošinj. Puno sunca, prirodnih ljepota i kulturnog nasljeđa povezuje se s Dalmacijom, glavni grad Zagreb istaknut je kao središte Hrvatske, dok su Središnja Hrvatska i Slavonija prikazane kao skriveni dragulji naše zemlje.  

Na samom kraju brošure brojni će čitatelji na raspolaganju imati korisne informacije vezane za putovanje u Hrvatsku, od savjeta za putovanja vlastitim automobilom pa sve do informacija vezanih uz kamping. 

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno