Srijeda, 22 ožujka, 2023

ACI d.d. bilježi rast prihoda od 36 milijuna kuna

U 2021. godini je također ostvaren i pozitivan bruto financijski rezultat u iznosu od 17,1 milijuna kuna te EBITDA u iznosu od 83,7 milijuna kuna, što predstavlja porast od 13,3 milijuna kuna.

Brojne strateške investicije, ulaganje u infrastrukturu i širenje portfelja, ali i značajni pomaci u poslovnim rezultatima u odnosu na godinu ranije, ključni su naglasci godišnjeg izvješća za 2021. godinu koje je tvrtka ACI d.d. objavila zajedno s izvješćem neovisnog revizora. Najveći lanac marina na Mediteranu tako je u prošloj godini uložio ukupno 44 milijuna kuna u projekte rekonstrukcije lukobrana u ACI marini Korčula, morske i kopnene infrastrukture u ACI marini Vodice te u sveobuhvatne radove u ACI marini Dubrovnik. Uz to, ACI je u 2021. zabilježio rast prihoda od prodaje koji su, u odnosu na isto razdoblje u godini ranije, veći za 35,9 milijuna kuna, odnosno 21 posto.

ACI d.d. je u prošloj godini zabilježio rast prihoda od prodaje za 35,9 milijuna kuna u odnosu na prethodnu godinu, kao i rast fizičkih pokazatelja od 38 tisuća brod dana. Temeljem usluge dnevnog veza ostvareno je povećanje za 22,6 milijuna kuna ili 67 posto u odnosu na usporedni period, što predstavlja rezultat visoke posjećenosti u drugom i trećem kvartalu. Štoviše, treći kvartal u nekim je segmentima premašio i 2019. godinu. Naposljetku, u 2021. godini je također ostvaren i pozitivan bruto financijski rezultat u iznosu od 17,1 milijuna kuna te EBITDA u iznosu od 83,7 milijuna kuna, što predstavlja porast od 13,3 milijuna kuna, piše Poslovni dnevnik.

„Ostvareni rezultati za 2021. su iznad naših očekivanja, posebice s obzirom na neizvjesnost i nepoznanice kojima je obilježena i prethodna godina i s kojima smo ušli u 2021. Izmjena i prilagodba poslovnih procesa novim okolnostima te rezultati dosadašnjeg rada prvenstveno su se odrazili na očuvanje financijske stabilnosti i likvidnosti ACI-ja. Očuvali smo radna mjesta te smo zadržali korektne odnose s poslovnim partnerima, sve uz povećanje prihoda od prodaje za 36 milijuna kuna. Daljnji razvoj kompanije prvenstveno je vezan uz diversifikaciju poslovanja, ali i rješavanje duljine trajanja koncesijskih ugovora, koji predstavljaju glavni ograničavajući faktor za realizaciju daljnjih ulaganja i poslovnih ideja“, poručio je predsjednik Uprave ACI d.d., Kristijan Pavić.

Upravo je produljenje koncesija preduvjet za daljnje strateške investicije i širenje portfelja ulaganja, na koja je ACI d.d. u 2021. godini stavio još veći naglasak te je uloženo ukupno 44 milijuna kuna. Pritom je čak 23,5 milijuna kuna uloženo u rekonstrukciju lukobrana u ACI marini Korčula, dok je u infrastrukturne radove u ACI marini Dubrovnik uloženo 7,9 milijuna kuna. Značajne investicije u infrastrukturu i uslugu realizirane su u ACI marini Vodice (2,9 milijuna kuna), ACI marini Skradin (1,5 milijuna kuna) i ACI marini Trogir (1,4 milijuna kuna), dok je 6,8 milijuna kuna uloženo u ostale strateške projekte diljem obale. U narednom periodu uslijedit će i najveća investicija u nautički turizam u povijesti Republike Hrvatske, zajedno s partnerima krenut će se u izgradnju ACI marine Rijeka.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno