Utorak, 21 ožujka, 2023

Dubrovnik i Hrvatska u novom Fodor’s vodiču

Dubrovnik-SAD, nova direktna linija

Dubrovnik je popularan u SAD-u. Fodor’s Travel jedan je od najvažnijih travel guide book-ova. Izlazi preko osamdeset godina, a trenutno preko 700 dopisnika Amerikancima pruža najpouzdanije dostupne informacije o putovanjima. Eugene Fodor je američki mađar koji je izdao prvi priručnik još 1936. Tijekom Hladnog rata 1950-ih informacije s njegovih putovanja Europom je koristila CIA.

Novinarka Fodorsa Andrea MacDonald razgovarala je s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem. Za iduću sezonu Fodor’s priprema veliko izdanje o Hrvatskoj u kojem će posebno mjesto imati i Dubrovnik. Razgovarali su o budućnosti turizma te svim utjecajima i izmjenama koje će aktualna situacija imati na svjetske putnike.

Gosti s američkog tržišta i dalje u Dubrovniku zauzimaju drugo mjesto. Prvenstveno smo avio-destinacija. Grad Dubrovnik je već započeo razgovore o ponovnoj uspostavi direktne zrakoplovne linije Dubrovnika s SAD-om. Najave za sezonu 2021. jako dobre.

Dubrovnik domaćin konferencije

Grad Dubrovnik je provodio novu markentinšku kampanju u suradnji a Turističkom zajednicom u proteklom razdoblju. To uključujuje i izuzetno gledanu emisiju američke TV kuće ABC. U prime timeu emitirala je posebnu emisiju Good Morning America’ iz Dubrovnika. Emisiju je gledalo 12,5 milijuna Amerikanaca. Pobudila je veliko zanimanje pa su upravo od ovog tržišta velika očekivanja za iduću sezonu. Fokus je bio na Hrvatskoj kao jedinoj zemlji EU koja prihvaća Američke goste i koji se ovdje osjećaju sigurno i dobrodošlo.

Amerikanci slušaju preporuke

Osim promocije putem medijskih kampanja u prosincu će se održati velika konferencija  ‘ASTA destination’ (American Society of Travel Advisors). Tada će u Dubrovnik stići preko 400 travel agenata. Upravo Dubrovnik je jednoglasno i u velikoj konkurenciji izabran destinacijom koja će se posebno promovirati i nuditi turistima iz SAD-a. Inače, ASTA je udruženje s preko 12 tisuća travel agenata samo u Sjedinjenim državama. Ono što je najvažnije destinacije koje ASTA preporuči su destinacije kamo Amerikanci putuju. Stoga je predstojeća konferencija izvrsna prilika za promociju dubrovačkog turizma na američkom tržištu.

Grad Dubrovnik, u suradnji s gradskom Turističkom zajednicom i Turističkim vijećem već radi i na ostalom planu aktivnosti za sezonu 2021. Uskoro će ih i predstaviti

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno