Subota, 1 travnja, 2023

8. Međunarodni kongres povijesnih gradova održat će se u Solinu od 29.03. – 01.04.2022.

Grad Solin, kolijevka antičke i starohrvatske povijesti i ove godine radosno očekuje i poziva predstavnike: gradova, općina, turističkih zajednica i agencija, muzeja, kao i sve čelne ljude vezane uz turističke djelatnosti na 8. Međunarodni kongres povijesnih gradova

Kongres se i ove godine održava u organizaciji Turističke zajednice grada Solina, Hotela President Solin i grada Solina. Svi zainteresirani za sudjelovanje na kongresu pozvani su ispuniti prijavnicu – Prijavnica za 8. Međunarodni kongres povijesnih gradova.

Prvi je to takav projekt u Hrvatskoj pod geslom „Meet, share & build“, kojemu je glavni cilj potaknuti čelne ljude iz turizma i arheologije povijesnih gradova na susrete („Meet“ koncept), razmjenu međusobnih iskustava promocije na domaćem i međunarodnom turističkom tržištu („Share“ koncept) te razvoj novih turističkih proizvoda i aranžmana („Build“ koncept).

Kongres će se održati u Hotelu President Solin od 29. ožujka do 1. travnja 2022. uz veliku podršku i pokroviteljstvo partnera i sponzora: Ministarstva kulture i medija, Ministarstva turizma i sporta, Turističkih zajednica Splitsko dalmatinske županije, Splitsko dalmatinske županije, Hrvatske udruge povijesnih gradova, Wüstenrot stambene štedionice, Perfecta Travel, Cemex Hrvatska, Ina d.d., Lavanda turist grupe, Javne ustanove u kulturi Zvonimir, Turističke zajednice grada Splita, Muzeja grada Splita, Arheološkog muzeja u Splitu te Općine Klis.

Tema kongresa je zaštita i interpretacija povijesnih atrakcija i lokaliteta hrvatskih povijesnih gradova kroz usporedbu s inozemnim gradovima, a sve to s ciljem prezentiranja povijesnih gradova Hrvatske i inozemstva u različitim povijesnim razdobljima s naglaskom na destinacijski management, odnosno kreativnu i interpretativnu prezentaciju povijesnih lokaliteta. Detaljan program dostupan je na službenoj internetskoj stranici kongresa – Program 8. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova.

Kongres će okupiti brojne predavače iz turističke i arheološke struke kao što su Europski institut za kulturne rute (Luksemburg), Međunarodni odbor za turizam (Kanada), Muzej Hrvatskog zagorja (Gornja Stubica), Muzej antičkog stakla (Zadar), Udruženje „Interpret Europe“, Fakultet za kulturu i turizam Univerziteta Donja Gorica (Podgorica, Crna gora), Muzej hrvatskih arheoloških spomenika, Arhitektonski kolektiv d.o.o. (Split), Ekonomski fakultet Split, Arheološki muzej Narona (Vid), Turistička zajednica grada Osijeka, Aurora Colapis d.o.o. (Karlovac), piše Heritage Croatia.

Osim predavanja, program uključuje i brojne panel diskusije na temu kulturnog turizma u kojima će sudjelovati uvaženi panelisti iz javnog i privatnog sektora.

Također, u okviru kongresa bit će dodijeljene međunarodne kulturno turističke nagrade ‘Plautilla’ za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpretacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda i to u pet kategorija za:

  • Najbolji kulturno turistički proizvod
  • Najbolji povijesni grad – lokalitet – ustanovu
  • Najbolji kulturno turistički itinerer
  • Najbolji hotel baštine (povijesno) tematski hotel
  • Najbolji stručni rad studenta i mentora u domeni valorizacije kulturne baštine

Pravo prijave imaju sve pravne osobe (institucije/udruge/trgovačka društva/zaklade/turističke zajednice/obrti) iz RH i ostalih zemalja, a nagrade će biti dodijeljene na završnoj svečanosti kongresa 31. ožujka 2022. s početkom u 19:00 sati u Hotelu President Solin. Detaljne uvjete za sudjelovanjem kao i prijavnicu možete pronaći na sljedećoj poveznici – Nagrade “Plautilla”.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno