Subota, 10 lipnja, 2023

HTZ na virtualnom forumu „The Destination for Destinations Forum“

U organizaciji Udruženja turoperatora Sjedinjenih Američkih Država (United States Tour Operators Association – USTOA) uspješno je održan virtualni „The Destination for Destinations Forum“ (DFD Forum), izvijestila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku. Forum je okupio velik broj aktivnih i pridruženih članova USTOA-e, čiji je dugogodišnji član i Hrvatska turistička zajednica.

„U ovim je okolnostima vrlo važno zadržavanje vidljivosti Hrvatske na američkom tržištu, kao i nastavak suradnje s najvažnijim partnerima. Podsjećam kako je upravo USTOA u siječnju ove godine provela istraživanje Active Member Annual Survey prema kojem se Hrvatska našla u samom vrhu zemalja u kategorijama brzorastućih i popularnih destinacija za putovanja Amerikanaca što potvrđuje odličnu i konkurentnu poziciju naše zemlje na, za hrvatski turizam, najvažnijem dalekom tržištu“, izjavila je Rodin, dodavši kako se forum održava od 2016. godine.

Pregled najnovijih trendova putovanja

Program Foruma obuhvatio je veliki broj različitih tema i kvalitetnih predavača i panelista, a među kojima su Terry Dale, predsjednik USTOA-e, Greg Klassen, ravnatelj Twenty31 i turistički strateg istoimene savjetodavne kompanije, Damian Cook, izvršni direktor E-Tourism Frontiersa, glavne globalne inicijative za razvoj online turizma s fokusom na tržišta u razvoju i Al Merschen, osnivač tvrtke Myriad i partner MMGY Global, najveće svjetske marketinške tvrtke specijalizirane za industriju putovanja, turizma i ugostiteljstva, a koji je i službeno otvorio DFD Forum te pritom dao pregled najnovijih trendova putovanja i očekivanja u narednim godinama. 

„Trenutna globalna situacija u turizmu, uz zadržavanje elementa sigurnosti koji će imati ključnu ulogu u izboru destinacija, zahtjeva i snažnu suradnju među destinacijskim menadžment organizacijama i turoperatorima. Globalna pandemija redefinirala je upravljanje turizmom, uloga turoperatora i suradnja s predstavnicima destinacija bit će ključna u oporavku turizma u narednom razdoblju“, poručio je Merschen, koji je bio i gost predavač na Danima hrvatskog turizma koji su se održali na Hvaru 2018. godine.

Razmjena ideja i najboljih praksi

Generalni zaključci foruma su da je u ovim okolnostima ključna kvalitetna komunikacija, brzo prilagođavanje novonastalim situacijama, a naglašena je i važnost certificiranja destinacija kao sigurnih odredišta te uvođenje jedinstvenih sanitarnih protokola. 

DFD Forum predstavlja svojevrsnu platformu za raspravu o relevantnim temama u industriji, kao i za razmjenu ideja i najboljih praksi među destinacijskim menadžment organizacijama kao pridruženim članovima USTOA-e i turoperatorima. Ovogodišnji forum fokusirao se na podizanje svijesti i znanja o globalnoj situaciji s naglaskom na izazove i posljedice pandemije, ali i na pripremu pridruženih članova za sastanke na virtualnoj godišnjoj USTOA konferenciji koja će se održati od 1. do 3. prosinca ove godine.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourcehtz.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno