Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Neće biti raskoša po zagrebačkim trgovima. Posjetitelji će morati nositi zaštitne maske tijekom Adventa

Advent u Zagrebu nije otkazan!

Prije nekoliko dana medijima se proširila vijest kako je otkazan Advent u Zagrebu, najposjećenija zagrebačka manifestacija koja privlači desetke tisuća domaćih i stranih turista. Tu smo informaciju provjerili u Gradu Zagrebu gdje su nam rekli kako je riječ o dezinformaciji te će se Advent u Zagrebu ipak održati, ali prilagođen situaciji. Neće biti raskoša zbog kojeg su ga proglašavali jednim od najboljih adventskih sajmova u Europi, ali će građani Zagreba ipak moći uživati u božićnoj atmosferi. 

“Bit će kućica na Zrinjevcu, Tomislavcu i Strossmayerovom trgu”.

– Do petka ćemo imati sve informacije. Razmišljamo o tome da se rastereti centar grada i da se Advent sisperzira po gradskim četvrtima. Sigurno ostaje Advent na Zrinjevcu, Strossmayerovom trgu i Tomislavovom trgu, a iz okolnih ulica gdje su terase naših ugostitelja ćemo maknuti kućice. To je dogovor s ugostiteljima – rekao je tijekom vikenda gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i dodao kako će se sve odvijati uz poštivanje epidemioloških mjera. 

Sajmovanje u koroni

Ono što se također zna jest da će se ove godine održati i poznati bečki božićni sajam. Advent u Beču otvara svoja vrata otvoriti 13. studenog ispred zgrade gradske vijećnice. Uvest će se mjere sigurnosti pa će tako posjetitelji morati nositi zaštitne maske, broj štandova je smanjen, oko stola će smjeti biti tek četiri osobe, a dezinfekcijska sredstva biti će na raspolaganju. Ali, zatvoreni dio sajma neće se održati, kao ni dječji program.

Ipak, sve je više gradova koji zbog sve većeg broja zaraženih covidom – 19 otkazuju božićne sajmove zbog sigurnosti građana i suzbijanja pandemije.
Otkazan je popularni božićni sajam Vörösmarty market u Budimpešti, sajam Locarno u Švicarskoj, a vijesti o otkazivanju sajmova šire se diljem Italije, baš kao i oni u Francuskoj i Velikoj Britaniji. Pariz, Bordeaux, Köln, Freiburg, Manchester i Lille samo su neki od gradova koji su dosad objavili kako se ove godine božićni sajmovi neće održati, a posljednji u nizu otkazao ga je Strasbourg.
Gradonačelnica Strasbougra javnosti je pojasnila kako je stanje u gradu, uključujući i cijelu Europu, alarmantno te će zbog toga biti otkazan sajam. U centru grada neće biti postavljene kućice, no božićnog ugođaja ipak će biti. Postavit će se ukrasna rasvjeta i veliko božićno drvce na trgu Kléber. Težak je to turistički udarac kako za Strasbourg tako i za svaki grad u Europi koji je morao otkazati jednu od najposjećenijih zimskih manifestacija.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno