Petak, 31 ožujka, 2023

497. Krčki sajam od 8.8. do 10.8.2021.

Danas, kao i kroz svoju dugu povijest Krčki sajam je mjesto susreta i trgovanja lokalnim tradicijskim proizvodima i rukotvorinama, kao i prezentacija ponude lokalnih proizvođača i bogate kulturne baštine grada i otoka Krka.

U želji da održi kontinuitet ove, najdugovječnije manifestacije na hrvatskom dijelu Jadrana, kao i da pruži posjetiteljima izniman doživljaj destinacije, Krčki sajam nastavlja i ove godine. S naglaskom na sigurnost sudionika i posjetitelja, program je koncipiran tako da posjetitelji samom šetnjom gradom dobiju dojam o Krku kakav je bio u srednjovjekovno i renesansno doba te dožive lokalnu kulturu i tradiciju, prenosi Turizmoteka.hr.

Program na Trgu Kamplin zamišljen je kao živa kulisa koja će posjetiteljima pružiti pogled u Krk u doba Frankopana. Oživljavanje krčke povijesti uprizorit će Knezovi Krčki Frankopani s gostima -Frankopanskom stražom Grobnik (Grobnik), udrugom Zrinsko-Frankopani (Drivenik) i Bakarskom stražom 1948 (Bakar) – članovi Povijesne udruge Kaštel i Reda srebrnog zmaja, kao i polaznici Dramskog studija Frankopan i članovi Streličarskog kluba Maura Kal.

Na trgu će biti izložena viteška srednjovjekovna oprema, održavat će se kraći igrokazi i skečevi, viteške borbe, radionice s djecom, prikaz viteških vještina i znanja. Otvaranje sajma će, u skladu s aktualnim uvjetima, biti simbolično i bez glazbenog programa.

Na Trgu Kamplin i Trgu sv. Kvirina održavat će se edukativne radionice za djecu, a na pet različitih lokacija u gradu Krku odvijat će se centralni dio manifestacije – sajam tradicionalnih i etno proizvoda, proizvoda malih proizvođača i OPG-ova s područja otoka Krka i Hrvatske.

Zabavni dio manifestacije ove će godine biti održan u formi promenadnih nastupa folklornih društava, limene glazbe i lokalnih klapa. Programi će se odvijati u večernjim satima na nekoliko gradskih lokacija – na krčkoj rivi, Trgu Kamplin i Trgu Krušija.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno