Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

3,7 milijuna kuna odobreno za marketinške suradnje s međunarodnim sportskim događanjima

Danas je održana online 79. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi vijeća usvojili Odluku o odabiru partnera i odobrenju sredstava za provedbu marketinške suradnje s organizatorima međunarodnih sportskih događanja i vrhunskim hrvatskim sportašima u 2021. godini, a kojom je odobren iznos od 8.000.000,00 kuna bruto za provedbu navedenih suradnji s odabranim partnerima. Sjednicu je vodila ministrica turizma i sporta te predsjednica HTZ-a Nikolina Brnjac uz prisustvo direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića.

Kako je naglasio direktor Staničić, od ukupnih 8 milijuna kuna iznos od 4,3 milijuna odobren je za suradnje s vrhunskim hrvatskim sportašima i nacionalnim sportskim savezima, dok je iznos od 3,7 milijuna odobren za marketinške suradnje s organizatorima međunarodnih sportskih događanja.

„Uz zadržavanje visokog stupnja sigurnosti, koja je u ovim okolnostima osnovni preduvjet za realizaciju turističkog prometa, vrlo važan dio u kreiranju sadržaja u destinacijama imaju kvalitetna i atraktivna događanja. Upravo s tim ciljem dodijelit će se sredstva za marketinške suradnje s organizatorima sportskih događanja koja u Hrvatsku dovode veliki broj natjecatelja i publike, kao i s hrvatskim sportašima i sportskim savezima koji svojim uspjesima i nastupima diljem svijeta značajno doprinose promociji i vidljivosti Hrvatske kao turističke zemlje“, izjavio je direktor Staničić.

Tako je u kategoriji sportaša i sportskih saveza suradnja odobrena s hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom, hrvatskom odbojkaškom reprezentacijom, hrvatskom judo reprezentacijom, braćom Martinom i Valentom Sinkovićem, braćom Šimom i Mihovilom Fantela, Sandrom Perković, Tončijem Stipanovićem, Dinom Levačić i dr., dok je u kategoriji organizatora međunarodnih sportskih događanja suradnja odobrena za ATP Plava Laguna Croatia Open Umag, CRO Race, Pannonian Challenge, WACT Zagreb 2021. Hanžekovićev memorijal i memorijal Ivana Ivančića i dr, piše turizmoteka.hr.

„Ovom Odlukom odobrili smo 18 suradnji u kategoriji organizatora sportskih događanja te 12 u kategoriji vrhunskih sportaša i sportskih saveza. Pružajući podršku sportskim manifestacijama, sportašicama i sportašima te sportskim savezima ističemo njihovu vrijednost koju imaju za promociju Republike Hrvatske. Osim sportskog značaja sve ove manifestacije doprinose kvaliteti i raznovrsnosti turističke ponude dok su uspjesi naših sportašica i sportaša dodatna pozivnica za dolazak u našu zemlju. Pozivam sve organizatore manifestacija na maksimalnu odgovornost i poštivanje epidemioloških mjera, jer je dobra epidemiološka situacija ključna za daljnji interes gostiju i uspjeh turističke sezone“, poručila je ministrica Brnjac.

Dodajmo kako su članovi vijeća usvojili i odluku o produljenju prijava u kategoriji TOP događanja Poziva za iskazivanje interesa za marketinške suradnje s organizatorima TOP događanja u 2021. godini, koji će biti otvoren od 7. do 21. srpnja 2021. godine. 

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno