Na temu kreditnog zaduženja od 15 milijuna kuna kako bi se derutni Hotel Gruž prenamijenio u Dom umirovljenika raspravljale su u jučerašnjoj ‘Točki gledišta’ gradska vijećnica DDS-a, Terezina Orlić i predsjednica Nadzornog odbora Hotela Gruž d.d., Olga Muratti.

Muratti i Orlić se nisu usuglasile oko lokacije. Muratti smatra kako je lokacija Hotela Gruž idealno mjesto, Orlić je pak kazala kako DDS nije bio za ovaj dom iz vrlo jednostavnog razloga.

– Mi smo čitavo vrijeme govorili da to nije prostor za ovu populaciju koja bi tamo provela svoju lijepu fazu života, u jednom drugom okružju, jednom parku sa sportskim aktivnostima, s društvenim aktivnostima. To nažalost Hotel Gruž nema i zato smo uvijek bili za ovu opciju Doma ispod Medareva, jer je tamo zamišljeno sve to skupa što ovom gradu treba-kazala je Orlić.

Muratti je oštro iskritizirala i oporbu koja nije glasovala za kreditno zaduženje.

– Puno toga što sam jučer čula ne podržavam. Dapače, čudim se nekim mojim bivšim kolegama, na način na koji su reagirali. Čudim se da HNS i SDP su bili ti koji nisu glasovali za Dom umirovljenika. Ja sam bila dio te vladajuće koalicije s bivšim gradonačelnikom. Mi smo se zaista trudili, slikavali, najavljivali, dobivali glasove umirovljenika i ja sam se jučer iznenadila da upravo predstavnici HNS-a i SDP-a nisu dali podršku ovom projektu – kazala je Muratti.

Na pitanje jesu li je razočarali Muratti je poručila kako je razočarenje teška riječ, te da razočarenje  oni zadrže za sebe.

– Da im se čudim, da nisu malo bolje razmišljali kad su glasovali, morali su imati političkog sluha, ali ja bih rekla i odgovornosti, ako ništa prema minulom radu i onome što su u dva mandata i sami govorili – kazala je Muratti poručivši kako uz političku odgovornost je trebala ići i ona ljudska, moralna odgovornost.

Muratti se pred kraj emisije još jednom, vidno šokirana osvrnula na jučerašnji potez oporbe.

-Ja zaista nisam mogla vjerovati ono što sam vidjela. Opet ponavljam, podržavam konstruktivne rasprave. Užasno me šokirala oporba, ne mogu vjerovati da je netko mogao dopustit sebi da podigne ruku protiv. Ja sam šokirana. Ti vijećnici nisu odgovorni prema ljudima, nisu prema svojim prethodnicima, ali ne vidim razlog zašto. O čemu mi pričamo, uvijek je momenat za gradit Dom, a nije za neke druge stvari – kazala je Muratti zaključivši kako nema potrebe nikoga preodgajati.

Iz dubrovačkog HNS-a uputili su priopćenje za javnost u kojem su se osvrnuli na sinoćnje gostovanje predsjednice Nadzornog odbora Hotela Gruž Olge Muratti u emisiji Točka gledišta Dubrovačke televizije. ‘ Na sjednici GV-a vijećnici HNS-a su vrlo jasno i nedvosmisleno iznijeli stav da se ne protive izgradnji Doma umirovljenika u Gružu. Ali je također moralno i odgovorno postavljati pitanja o zaduženju Grada i planiranoj cijeni smještaja u budućem domu‘, poručili su iz stranke.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!